2015-11-18 09:53:06• hírek • Szatmár.ro

Jövő hétvégén egyirányúsítanak a 10-es iskola környékén

Ülésezett a Közlekedésbiztonsági Bizottsága, elfogadták Maskulik Csaba tervét.

Az ülésen megszavazták az indítványt, aminek köszönhetően megszűnik a folyamatos dugó az Erzsébet királyné (Ana Ipatescu) utcában. A kétirányú útszakaszt egyirányúvá változtatják, így nem zavarja majd a közlekedést a tény, hogy az út mindkét oldalán állnak autók. Az utcában különösen iskolakezdés és az iskolai órák befejezésekor nagy a tumultus, a 10-es számú Általános Iskolába ugyanis általában autóval hozzák gyermeküket a szülők.

A bizottság a Maskulik Csaba által előkészített közlekedési tervet fogadta el, amely több környező utcában is változást hoz majd a forgalmi rendben.

A terv lényege - ahogy az a mellékelt ábrán is látható -, hogy az Ana Ipatescu utca a Gabriel Georgescu utca irányából a Zutphen utca felé lesz egyirányú (a General Victor Popescu utcától kezdődően), a Zutphen utca pedig a Turturelelor utcától kezdődően a Gabriel Georgescu utca felé lesz egyirányú. A rendőrség kérésére kiegészítették a javaslatot a Turturelelor utca egyirányúsításával - itt a Nagypiac irányából lehet majd a Zutphen utca irányába közlekedni.

Az új forgalmi rend nagy valószínűséggel a november 28-29-i hétvégétől kezdődően lép életbe, a polgármesteri hivatal ugyanis jelenleg nem rendelkezik a szükséges számú, kihelyezésre váró közlekedési táblával.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: